1 hari tu, Allah nak tunjuk kat aku malam tu aku rase gelisah semacam sampai sakit perut aku keluar bilik,tiba2 aku lihat sesuatu yg membuatkan kaki aku mcm nak lumpuh.rupa-rupanya..

Assalamualaikum min.. ni aku gune FB member aku.. Aku bru berkahwin 10 bulan.. kami tak pernah bahagia dan sekarang dalam proses penceraian…
Aku berkahwin atas persetujuan kluarga.. dan aku hanya ikutkan aje kehendak orang tua.. suami aku ade 4 orang adik beradik.. 3 lelaki 1 perempuan.. adik perempuan die sebaya aku.. Nak dijadikan cerita, selama perkahwinan kami, laki aku tak pernah sentuh aku.. alasan die tak ready. Selama ni, kalau aku ajak laki aku keluar, adik pmpuan die mesti akan ikut dan duduk kat seat depan!! Kalau jalan2 adik die yang mengempel dengan laki aku.. dan die biarkan aku macam orang bodoh.. tapi aku tak fikir jahat, just think positif mungkin memang adik die rapat dengan abang kan..

Aku tinggal dengan keluarga suami.. suami tak nak pindah keluar dari rumah tu dan aku akur walapun layanan yang aku terima dari kluarga mertua aku agak teruk… 1 hari tu, Allah nak tunjuk kat aku malam tu aku rase gelisah semacam sampai sakit perut aku keluar bilik dan pusing2 satu rumah tak ade arah tuju.. tibe2 aku terdengar suare orang merintih dalam bilik adik ipar aku.. entah macam mana, aku dapat keberanian buka pintu bilik tu tanpa ketuk dulu… ya Allah, laki aku dengan adik ipar aku tanpa seutas benang sedang beraksi atas katil min., kaki aku macam nak lumpuh tak mampu nak diri.. bulan2 puasa ni min die buat kerja tak senonoh dengan adik kandung sendri.. Allah, aku terus lari masuk bilik dan kunci pintu bilik.. aku nangis sepuas2nya.. laki aku sikit pn tak de perasaan nak pujuk atau minta maaf..

Esok nya aku keluar bilik dengn muke bengkak aku usung beg baju aku.. laki aku ugut klau aku bagi tahusape2 hal ni, aku tak kan jumpe kluarga aku lagi min..
Aku tak berani nak citer kat sape2.. alasan die bagi pada kluarga untuk bercerai sebab kami tak persefahaman.. dah nak raya daa.. aku pulak kene cerai.. adik die siap wasap aku bagi tahu yang tak ade sape boleh gantikan tempat die dalam hidup abang die.. pergi mti laa orang macam ni..

Cuma aku nak pesan, adik die jadi gini sebab adik pmpuan dari kecik sampai umur 20 macam tu duduk tinggal dengan kluarga angkat.. bile mak bapak angkat meninggl excident, so die balik dengan family kandung die semula.. die tiap2 tahun jumpa mak ayah kandung tapi tak pernah jumpe abqng2.. jumpe pon mase kecik2.. so, bile die balik dalam keluarga kandung die, die cantik, abg die (ex laki aku) tu ensem, tu yang menjadi… pengajaran yang aku dapat, jangan pisah2 kan adik beradik lagi2 lelaki dengan pompuan.. takut dapat jenis gedik tak takde agame, macam ni lah jadinya..

Sumber: Kisah rumah tangga

Leave a Reply