Ambik Kau! Nak rompak sekali keluarkan pisau tapi tengok tokey Kedai keluarkan apa tu.. Lari tak cukup tanah ko!

Memang buat malu jer. Ingat sendiri hebat sangat nak rompak kedai guna pisau, tengok apa yang terjadi seterusnya buat perompak tu lari tak cukup tanah ko!!

kedai runcit memang senang jadi target perompak. Ini mungkin disebabkan duit simpan kat kaunter jer senang mereka nak ambil. Ini lah sebabnya kenapa banyak kedai nak pasang cctv. Kalau ada kes rompakan berlaku, semua orang akan tahu apa yang terjadi semasa rompakan berlaku, dan ia juga boleh jadikan satu bukti untuk pihak polis buat siasatan.

Cctv sangat berguna dalam kejadian seperti berlakunya kes rompakan. Ada syarikat yang menjual cctv amat bijak, cctv yang mereka jual dalam satu set termasuk alarm dan kalau ada apa-apa yang berlaku, seperti kes rompakan, tapi tidak ada orang kat kedai, kalau mereka cuba pecah masuk ke dalam kedai, alarm akan keluarkan suara dan signal akan hantar ke balai polis, dan seterusnya pihak polis akan ambil tindakan seterusnya.

Walau bagaimanapun, ada perompak rasa cam tidak takut kepada cctv, mereka tahu kebanyakan kedai ada pasang cctv, tapi mereka masih ambil risiko untuk rompak kedai. Lihat keadaan yang ada kat dalam video di bawah, perompak tu cuba ambil pisau untuk ugut tokey kedai tu, tapi lihat apa yang tokey kedai tu keluarkan, perompak tu lari terus..!! Cepat tengok

Sila tonton video:

Sumber: dharian

Leave a Reply