Dah Tau Benda Tu Tak Ada Faedah Maseh Juge Nak Buat Keke Challenge.Kan Dah Kena Langgar.Baru Padan Muka

Yang menariknya, walaupun telah banyak larangan dan nasihat tentang kegilaan internet, ramai yang masih degil dan masih lagi lakukan perkara-perkara tak berfaedah seperti lelaki dalam video ini.

Sekali lagi, jangan lakukan apa yang disebut ‘challenge’ ini, walaupun anda seolah-olah berjaya dalam percubaan anda, anda akhirnya gagal dalam mengejar kegilaan daripada internet yang sia-sia dan tak berfaedah.

Kebanyakan masa walaupun, untuk kegembiraan penonton seperti saya, cabaran ini berakhir dengan kegagalan. Kegagalan yang menyakitkan.

Sebagai contoh, Jaylen Norwood dari Florida. Dia memutuskan untuk melakukan cabaran ‘In My Feelings’, yang juga dikenali sebagai ‘cabaran Kiki’, iaitu cabaran melompat keluar dari kereta dan menari, sambil kereta masih lagi berjalan.

Walaupun Jaylen agak bijak memilih pilihan yang lebih selamat untuk melompat keluar sebuah kereta yang pegun, namun dia gagal memeriksa jalan itu sendiri.

Dan, baiklah, tengok diri sendiri …

Jaylen berkata:

Saya merancang semua perkara ini. Saya akan melakukan tarian itu dan kemudian melompat ke atas bonet kereta dan meneruskan tarian tetapi ia datang terlalu cepat dan saya tergelincir dan itulah sebabnya saya dilanggar kereta tersebut.

Syukurlah, Jaylen hanya dapat luka ringan sahaja.

Cabaran viral ini, yang telah menunjukkan ramai orang jatuh dari kereta bergerak dan terluka, bahkan mendorong Lembaga Keselamatan Pengangkutan Negara untuk mengeluarkan kenyataan yang ianya adalah bahaya.

Mereka berkata:

Melangkah keluar dari kenderaan yang bergerak atau melompat ke lorong lalu lintas untuk menunjukkan gerak tarian anda adalah perbuatan yang sangat bodoh dan berbahaya.

Cabaran ini boleh dibuat ditempat lain yang lebih selamat, tetapi jalan raya dan lebuh raya negara kita tidak ada tempat untuk cabaran #inmyfeelings.

Kegilaan itu bermula apabila pelawak internet Shiggy mula melepaskan keretanya dan mula menari ke dipotong dari album terbarunya Scorpion.

Walau bagaimanapun, dia kemudian menjelaskan bahawa cabaran itu bukan mengenai keluar dari sebuah kereta yang bergerak.

Di Abu Dhabi, tiga bintang media sosial ditangkap selepas para pegawai menyaksikan mereka melakukan cabaran, dan mengatakan bahawa tarian mereka sangat merbahaya dan ianya melanggar undang-undang lalu lintas,’ menurut Billboard.

Polis di Sepanyol memberi amaran bahawa sesiapa yang melompat keluar dari sebuah kereta bergerak untuk melakukan tarian itu boleh menghadapi tuduhan jenayah. Polis Mesir juga memberi amaran bahawa orang ramai mungkin menghadapi tuduhan dan sehingga satu tahun penjara jika dilihat mengganggu lalu lintas.

Jadi, hanya untuk langkah yang baik, berikut adalah beberapa lagi yang gagal sebagai peringatan mengapa anda tidak boleh mencuba ini:

 

Sumber: dahkebelum.com

Leave a Reply