Inilah Situasi Sebenar Pelakon Benji Setelah Dihukum Penjara, Ianya Sungguh Menyedihkan.Doa Yg Baik-Baik Untuk Beliau Yer.

Keadaan benjy setelah dihukum penjara, sungguh menyedihkan. Benjy di Penjara 11 tahun dan denda RM312,539. Inilah keadaan sebenar benji setelah dihukum penjara, sungguh menyedihkan!

Pelakon Malaysia, Khaeryll Benjamin Ibrahim atau lebih dikenali Benjy, dihukum penjara 11 tahun selepas didapati bersalah menyeludup dadah jenis kristal methamphetamine atau shabu di dalam duburnya ketika berkunjung ke pulau Sumatera April lalu tahun lalu.

MUAR 08 April 2015. Seorang Pelakon yang juga anak dramatis terkenal, Khaeryll Benjamin Ibrahim atau lebih dikenali Benji (kiri) dan rakannya Raja Shariff Hidayatullah Raja Sharifuddin didakwa di Mahkamah Majistret Muar atas tuduhan mengedar dadah di Kompleks Mahkamah Muar, Johor. NSTP/SYarafiq Abd Samad

Memetik laporan AFP, selain hukuman itu, ketua hakim, Prasetyo Wibowo mengarahkan aktor berusia 38 tahun itu membayar denda berjumlah AS$74,000 (RM312,539) oleh Mahkamah Daerah Medan. Hukuman penjara itu lebih rendah berbanding 14 tahun dicadangkan pendakwa raya selain terlepas dari hukuman mati.

Benjy, anak sulung pelakon lagenda Malaysia, Allahyarhamah Azean Irdawaty yang meninggal dunia akibat kanser pada 17 Disember 2013.Memetik laporan media sebelum ini, benjy dikatakan terpedaya dengan sendikit penyeludupan memandangkan beliau sebelum ini pernah dihukum atas kesalahan sama.

Benarkah benjy buat perkara tersebut atau ada orang lain yang mahu jatuhkan atau kenekan dia? Itu hanya tuhan yang tahu.. Kita sebagai manusia hanya mampu mengikut undang undang sesebuah negara.

Lihatlah keadaan benjy sekarang, tidak terurus, kusut masai. Jika beliau memang bersalah, kami berharap beliau berubah lah. Selepas di bebaskan kelak. Dan tidak buat apa apa kesalahan jenayah seperti dahulu. Sepatotnya anak seni haruslah menjadi contoh tauladan yg baik kepada masyarakat.

Sekian sahaja.

Sila tonton video:

Sumber daripada Oh Trending!

Leave a Reply