Kenali Mark Adam Juara Bintang Bersama Bintang 2018, Patutlah Mark Adam Ni Pemurah Cuba Tengok Video Terakhir!! Pasti Menangis…

SHAH ALAM: Menepati janji, penyanyi Mark Adam yang menjuarai Super Bintang Bersama Bintang (SBBB) 2018 membahagikan RM60,000 daripada RM100,000 hadiah wang tunai yang dimenanginya pada pentas akhir program realiti itu di sini, malam tadi, kepada empat peserta lain.

Tahniah kepada mark ada yang menjadi juara bintang bersama bintang untuk edisi 2018.

biarpun hanya berlatar belakangkan sebagai seorang penyanyi. tetapi mark ada telah berjaya menukar profession kepada seorang pelawak dari setiap minggu tiap minggu .

Apa yang penting setiap minggu mark adam ada mesej dan juga yang kali terakhir dia tidak pernah melupakan ibunya di pinoy, Philippines.

Bergandingan dengan khir rahman malam tadi memang ada kelainan selain dia kembali menjadi seorang gangster tapi mak dia tak pernah lupa. Memang ada lawak tapi campur dengan sedih sekali.

Mark Adam mengetepikan empat pencabar lain iaitu Shuk, Achey, Ajak dan Issey dalam sketsa bertemakan bebas yang turut menampilkan artis undangan.

Mark berkata, perkara itu pernah dibincangkan dengan Issey, Achey, Shuk dan Ajak, tetapi bukanlah secara rasmi dan hanya cakap kosong.

Saya rasa seronok dan gembira dengan kemenangan ini. Sebenarnya perkara ini (berkongsi wang hadiah) pernah dibincangkan bersama dan saya tunaikan supaya semua rakan-rakan gembira.

Sebaik dinobatkan juara, Mark mengumumkan hasrat memberi RM15,000 setiap seorang kepada Achey, Ajak, Shuk dan Issey yang bersaing dengannya dalam program itu.

Ini pilihan saya dan diharapkan agar rakan-rakan boleh memanfaatkannya dengan bersedekah kepada anak yatim atau mereka yang memerlukan,” katanya.

Mark mengakui sebelum pengumuman pemenang dibuat, dia sudah berniat untuk melaksanakan perkara itu.

Saya tidak pasti tindakan orang lain sekiranya menang tapi saya memang nak berkongsi rezeki dengan semua.

Dalam program ini, saya banyak belajar dengan mereka dan di belakang tabir kami ibarat satu keluarga,” katanya.

Mark juga mengucapkan terima kasih kepada artis undangannya Khir Rahman yang banyak membantunya sehingga muncul juara.

Malam kemuncak SBBB 2018 yang disiarkan secara langsung dari Sri Pentas 2, di sini, diadili juri tetap, Saiful Apek dan juri jemputan, Fasha Sandha. Penghakiman mereka mewakili 70 peratus manakala selebihnya undian atas talian.

Pusingan awal yang dinamakan Arena Bintang Bersama Bintang 2018 adalah medan peperangan lawak era baharu yang

menonjolkan cabaran enam peserta iaitu Ajak, Issey, Mark Adam, Achey, Shuk dan Abam.

Bagaimanapun, Abam menjadi peserta tunggal yang terkeluar pada episod penyingkiran minggu keenam program realiti itu.

Setiap minggu, peserta paling menyerlah dengan sketsa sarat mesej berpeluang membawa pulang RM10,000.

Sketsa pada malam tadi turut menampilkan selebriti jemputan seperti Shahrul Shiro, Uqasha Senrose, Khir Rahman, Syafiq Kyle dan Anne Achey (isteri Achey).

BIODATA MARK ADAM

Mark Adam atau nama Islamnya Fikri Mark Adam Abdullah (dilahirkan sebagai Marcus Adam Echivarre; 15 Oktober 1979) merupakan penyanyi dan pelakon yang terkenal di Malaysia dan berasal dari Cebu, Filipina.

 

Beliau berhijrah ke Malaysia pada tahun 2001 dan mula terkenal di negara ini.

 

Kelahiran

Marcus Adam Echivarre

15 Oktober 1979 (umur 38)

Cebu, Filipina

 

Kediaman

Kuala Lumpur

 

Nama lain

Fikri Mark Adam Abdullah

 

Pekerjaan

Penyanyi, Pelakon

 

Tahun aktif

2012 – kini

 

Pasangan

Nor Azah Redzuan (berkahwin 2003)

 

Kerjaya

muzik

 

Genre

Pop

 

Instrumen

Vokal

 

Syarikat rakaman

Mixology Music

Rusa Music

 

Kegiatan berkaitan

Ainan Tasneem, W.A.R.I.S, Juzzthin, Eleena Harris, Qierra, Eyza Bahra

 

Meskipun telah menetap di Malaysia, Mark Adam tetap memegang status kerakyatan Filipina dan telahpun berkahwin dengan seorang wanita warga Malaysia.

 

Mark Adam juga banyak melibatkan diri dalam bidang lakonan dan antara drama lakonan beliau ialah Plan Cinta Tak Jadi, Suami Tanpa Cinta dan yang terbaru pada tahun 2017 ialah Biniku Ninja.

 

 

 

Drama adaptasi novel yang menggunakan tajuk yang sama, penulisan Azlan Andi berdasarkan kisah hidup beliau.

Gambar2 mark adam

 

Patutlah Mark Adam ni pemurah sebab dia tahu erti kesusahan. Dia datang malaysia sebab nak cari duit untuk merawat ayahnya yang sakit.

Jom lihat Video ni

Sekiranya manfaat, mohon share.

 

Sumber : sayangawak via penviral

 

Leave a Reply