KISAH SEORANG LELAKI TERSILAP HANTAR EMAIL..PADAHAL DIA INGIN MENGHANTAR EMAIL KEPADA ISTERINYA..TETAPI TERSALAH HANTAR EMAIL PADA SEORANG PEREMPUAN YANG BARU KEMATIAN SUAMINYA…

Seorang lelaki telah menginap di sebuah hotel di KL. Terdapat sebuah komputer di dalam bilik hotel itu. Dia pun mengambil

Seorang lelaki telah menginap di sebuah hotel di KL. Terdapat sebuah komputer di dalam bilik hotel itu. Dia pun mengambil keputusan untuk menghantar e-mail kepada isterinya.

Malangnya, dia telah tersalah taip alamat e-mail isterinya dan tanpa mengetahui kesilapan itu, dia pun terus menghantar e-mail tersebut.

Di sebuah rumah di Pahang pula, seorang janda baru sampai ke rumahnya selepas pulang dar…ipada majlis pengebumian suaminya.

Janda tersebut mengambil keputusan untuk menyemak e-mailnya untuk melihat sekiranya terdapat mesej daripada saudara-mara dan teman-temannya.

Selepas membaca e-mail pertama itu si janda tersebut pun pengsan. Anak lelaki janda tersebut pun bergegas ke bilik ibunya dan mendapati ibunya terlentang di lantai dan dia pun membaca mesej di dalam skrin komputer:

 

To : Isteri kesayanganku
Date : 21 Jun 2016
Subject : Abang telah selamat sampai

Abang tahu Sayang pasti akan terkejut dengan kehadiran mesej ini. Mereka telah menyediakan komputer di sini pada ketika ini dan kita boleh menghantar e-mail kepada sesiapa sahaja terutama insan kesayangan kita.

Abang telah selamat sampai dan telah menginap dengan aman di sini. Abang lihat semuanya telah di sediakan di sini untuk kedatanganmu pada hari esok.Semoga berjumpa denganmu nanti, Sayang.

Abang harap perjalananmu ke sini nanti lebih bermakna seperti apa yang telah Abang lalui ketika ini….

Assalamualaikum & Selamat pagi

 

Sumber: Cantik Sikit via Diari Dunia

SERAM: “Hari-Hari Mak Aku Suap Aku Makan”.Meremang Bulu Roma Dapat Tahu Sebenarnya Ibunya Sudah MENINGGAL! Siapa Suapkan Lelaki Ini Tiap Hari? Ustaz B0NGKAR MISTERI Yang gemparkan Selangor!

“Mak Kau Dah Lama Meninggal,Yang D0k Rumah Kau Bukan Dia” – Ustad

≠ Sukar menghadapi kematian. Itulah yang berlaku kepada se0rang warga emas yang berusia 85 tahun dari Shah Alam, Selang0r. Semasa hayat hidupnya, dia terlantar hampir satu tahun akibat memakai susuk. Situasi misteri ini disaksikan sendiri 0leh se0rang menantunya yang hanya mahu dikenali Bakar, 56.

≠ Menurutnya, hampir empat kali dia menyaksikan arwah ibu mertuanya berkeadaan nazak. Anehnya, pada kees0kan hari, arwah kembali sihat seperti sedia kala se0lah-0lah tiada apa pun yang berlaku semalam.

≠ Keadaan fizikal arwah amat kurus tapi berat badannya tidak mampu diangkat 0leh dua 0rang lelaki tegap. Wanita ini lumpuh tapi selera makannya mengalahkan 0rang yang sihat. Melihat kejadian ini tidak masuk akal, Bakar berusaha mencari jawapannya. Dia berjumpa dengan se0rang pengamal perubatan tradisi0nal bagi mengesan apakah sebenarnya yang berlaku kepada ibu mertuanya.

≠ Terkejut Bakar apabila diberitahu, bahwa yang tinggal dirumah dia bukan ibu martuanya,ibu mertuanya telah lama meninggal dunia tapi ‘benda’ yang dipakainya sudah menguasai jasadnya. Sebab itulah ia menunjukkan kelakuan yang pelik seperti tubuh makin susut tapi makan semakin banyak. Menurut pengamal perubatan itu, dulu sewaktu muda, ibu mertuanya ada memasukkan susuk ke dalam badannya. Jadi susuk itu telah bertindak balas dan sebati dalam badan.

≠ Mengulas mengenai kes yang berlaku, se0rang pengamal perubatan tradisi0nal, Abdul M0hamaad, 36, yang berpengalaman hampir 14 tahun mengendalikan kes sebegini mengakui fakt0r penyebab sese0rang itu sukar mati berpunca daripada amalan pemakaian susuk. Ini kerana susuk yang ditanam ke dalam badan akan hidup dan mengusai badan. Jika ia tidak dikeluarkan, memang amat sukar bagi sese0rang itu untuk mati.

≠ Kata Abdul lagi, kesan yang dapat dilihat bagi 0rang yang memakai susuk maj0ritinya kelihatan seperti tengk0rak hidup. Perubahan ini jelas dapat dilihat, berat badan yang mulanya berisi akan berubah kepada kurus. Anehnya, kadar berat badan tidak berubah malah dua kali ganda lebih berat daripada manusia n0rmal lain.

≠ Kebanyakan kes yang dikendalikannya berlaku disebabkan si pemakai sukar membuang susuk kepunyaan mereka atau mereka terlupa untuk membuangnya sebelum uzur. Akibatnya apabila tidak sedar, mereka terpaksa tanggung derita kerana si tukang pembuat susuk sudah mati dan tidak sempat membuangkannya untuk mereka.

≠ Jelas Abdul, untuk membuang susuk ini bukanlah satu perkara yang mudah. Namun, baginya, dia ada teknik yang tersendiri. Katanya, susah untuk diterangkan kerana perkara ini melibatkan alam ghaib yang tidak dapat dilihat umum. Tambahnya, cukup sekadar masyarakat mengetahui bahaya amalan memakai susuk.

≠ Apakah kematian yang tidak lepas ini juga ada kaitan dengan ilmu hitam seperti busung dan amalan memelihara hantu atau jin? Jelas Abdul, amalan-amalan seperti ini tidak berkait langsung sebagai punca berlakunya kejadian ini. Ujarnya, sebagai c0nt0h, busung merupakan sejenis amalan ilmu hitam untuk membunuh sese0rang. Begitu juga g0l0ngan yang membela hantu atau jin. Malahan, makhluk yang dibela bukan berada dalam badan dan mempunyai rumah tertentu seperti tangkal, b0t0l dan sebagainya.

≠ Sebaliknya, mengapa susuk merupakan fakt0r berlakunya kejadian ini? Tegas Abdul, pemakaian susuk melibatkan bahagian dalaman tubuh. Sama seperti busung dan membela hantu, susuk juga dipengaruhi 0leh jin dan iblis. Cara memakainya, hendaklah ditanam ke dalam tubuh sebagai rumah kepada makhluk ini. Justeru, makhluk inilah yang menjadi punca di sebalik misteri kesukaran si pemakainya untuk meninggal dunia.

≠ Amalan memakai susuk ini telah wujud sejak zaman dahulu lagi. Kebanyakan si pemakai memasang susuk untuk kepentingan peribadi seperti kelihatan cantik, kekuatan badan dan pemuas nafsu seks. Sebaliknya, si pemakai tidak ambil peduli kesan buruk yang bakal dihadapi. Akhirnya, mereka berdepan dengan kesukaran untuk mati.

≠ Setiap kali waktu nazak, nafas akan kelihatan tersekat-sekat se0lah-0lah sedang menanggung derita. Ia akan berlaku berulang-ulang kali berlaku sehinggalah susuk itu dicabut keluar daripada badan dan barulah si pemakainya b0leh bersemadi dengan aman.

Leave a Reply