MINYAK BELUM TURUN, TOL BELUM HAPUS TAPI HATI KITA RASA HAPPY. KENAPA, USTAZ INI TERANGKAN SEMUA

Sekilas Pandang Terbentuknya Kerajaan Baru ..Scroll Kebawah Untuk Menonton Video Penuh

Tahniah rakyat Malaysia! Kini kita mempunyai Perdana Menteri Malaysia yang baru selepas Dato Sri Najib Razak iaitu PM yang ke 7. Selain kegembiraan PM yang baru, Malaysia dihadiahkan lagi oleh kerajaan yang baru yang bukan lagi di pimpin oleh Barisan Nasional (BN) tetapi di tubuhkan oleh persepakatan di bawah pimpinan Pakatan Harapan (PH). Jadi dominasi BN daripada awal penubuhan Tanah Melayu dan Malaysia akhirnya tumpas di tangan PH

Pada rabu yang lepas, semua rakyat Malaysia telah pun menunaikan tanggungjawab untuk membuang undi bagi melalui Pilihanraya Umum yang ke-14. Sejurus selesai proses undian, proses pengiraan undian di buat selepas itu. Jadi secara rasmi pengumuman di buat pada 10 Mei di mana Pakatan Harapan berjaya menawan Putrajaya.

Selain berjaya memenangi kerusi-kerusi di Parlimen, Pakatan Harapan yang diketuai oleh Tun Dr. Mahathir berjaya menawan 6 ke 7 Negeri yang sebelum ada menjadi kubu kuat Barisan Nasional. Selain itu juga, PAS juga berjaya mengekalkan Kelantan dan merampas Terengganu daripada BN.

Pada tarikh 10 Mei jam 9.30 malam, secara rasminya Malaysia menerima seorang Perdana Menteri baru yang ke 7 iaitu Tun Dr. Mahathir Muhammad. Beliau mengangkat sumpan di depan KDYMM Sultan Muhammad V di Istana Negara. Sekali lagi sejarah di cipta menjadi menjadi Perdana Menteri pertama yang menyandang semula jawatan itu. – SUMBER

Ustaz Halim Hassan Memberi pencerahan tentang kerajaan baru Pakatan Harapan.

Sila dengar apa yang ustaz ini cuba katakan tentang kerajaan baru. Kita harus beri peluang kepada kerajaan baru. Segala janji mereka akan mereka kotakan insyallah tetapi beri mereka peluang. Dengar pasal perumpamaan ‘kapal karam’ dan dengar tentang mengapa ramai rasa lega walaupun tidak banyak janji ditunaikan. Ini adalah pendapat peribadi Ustaz Halim Hassan.

Sumber : Youtube Nar-Carl Channel via oh gebang

AHMAD MASLAN BUKA MULUT TENTANG APA YANG TERJADI DALAM PEMILIHAN AHLI JAWATANKUASA UMNO MEMANG DALAM MAKSUD DIA

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Ahmad Maslan percaya pemilihan untuk pelbagai jawatan yang dipertandingkan pada kali ini di dalam parti umpama pertandingan di dalam sebuah keluarga.

Justeru katanya adalah penting agar saf perpaduan dan permuafakatan yang padu dapat ditingkatkan dan bukannya boleh menjejaskan lagi perpaduan di dalam UMNO agar parti terus bangkit dalam masa terdekat.

“Apabila berlaku pertandingan di peringkat cawangan dan sebagainya sehinggalah keperingkat atas, apa yang penting sebenarnya kita merapatkan kembali saf kita. Segala pertandingan disifatkan pertandingan dalam sebuah keluarga.

“Ini yang penting dan kita jangan bakar jambatan sehingga tidak bertegur sapa dan sebagainya. Ini bukan kaedah di dalam UMNO. Pemilihan di dalam UMNO adalah pemilihan di dalam keluarga dan selepas itu kita berbaik semula dan bertegur sapa dan sama-sama menggerakkan kembali UMNO ini,” katanya kepada UMNO-Online, di sini, hari ini.

Dalam perkembangan lain, Ahmad Maslan yang juga Pengerusi Biro IT UMNO berkata segala janji dan manifesto kerajaan pakatan harapan hari ini akan terus dipantau untuk kepentingan bersama.

“Insya-Allah kita akan teliti segala janji dan manifesto mereka kepada rakyat,” katanya.

Dalam pada itu beliau turut menjelaskan peranan media sosial akan terus dipertingkatkan dalam usaha menyalurkan maklumat yang sebenarnya.

“Hari ini kita tidak ada medium lain dan oleh itu peranan media sosial akan menjadi penting dan berlipat kali ganda dalam keadaan kita sebagai pembangkang. Harapan kita tegapkan semangat dan teruskan berjuang untuk kepentingan rakyat,” ujarnya.

Pertandingan Dalam Parti Ibarat Sebuah Keluarga – Ahmad Maslan

SUMBER : UMNO ONLINE

Leave a Reply