Pemandu bas rasa tidak betul cepat tutup pintu, rakaman CCTV rakamkan Kejadian ini!!

Bas merupakan sebuah kenderaan bermotor besar yang membawa penumpang melalui jalan raya, biasanya melayani orang ramai dan membawa orang ramai ke suatu tempat dengan laluan yang tetap. Untuk orang yang tidak ada pengakutan sendiri, bas merupakan pengangkutan yang amat baik sebab bayaran yang dikenakan adalah tidak mahal dan mampu dibayar oleh banyak orang.

Biasanya banyak orang yang akan naik bas tidak kira siapa sahaja, ada budak, remaja, wanita, orang tua dan sebagainya. Kalau terlalu banyak naik bas, jarak antara penumpang bas adalah sangat dekat sebab tidak cukup tempat. Ada juga orang yang terpaksa berdiri. Oleh itu, semasa naik bas, haruslah menjaga keselamatan diri. Simpan benda yang berharga dengan baik supaya tidak memberi peluang ambil kesempatan ini untuk curi benda anda.

Memang ada orang suka ambil kesempatan terhadap penumpang bas. Pemandu bas pulak memainkan peranan yang penting untuk menjaga keselamatan penumpangnya. Di luar negara berlaku kejadian yang amat tidak terduga. Video di bawah memaparkan di dalam sebuah bas, ada penumpang sedang naik ke atas bas. Kat belakang boleh tengok ada dua lelaki juga naik bas.

Tiba-tiba lelaki tu tak pasti telah buat apa sebab dan terus nak lari keluar dari bas. Nasib baik pemandu bas tu hebat, cepat tutup pintu. Tengok apa yang berlaku seterusnya..
Sila tonton video:

Sumber:dharian

Leave a Reply