Penduduk Ter haru..ibu gajah ucap Terimakasih selepas anak gajah jatuh gaung di tolong. Saksikan..

Penduduk Terharu..ibu gajah ucap Terimakasih selepas anak gajah jatuh gaung di tolong. Saksikan..

Untuk terus menonton video yang menarik dan viral di kebanyakan media sosial ini sila kan langsung saja scroll ke video nya di bawah..

Berbuat baiklah sesama makhluk Tuhan pasti balasan nya akan baik juga. Tak kira siapa pun kita sikap saling bantu membantu dan tolong menolong antara sesama makhluk melambangkan keharmonian dan keberkatan hidup kita di dunia sementara ini.

Video yang amat menarik ini seharusnya di jadikan sebagai satu pengajaran dan iktibar yang berguna buat kita semua.

Tonton video ini dari mula sampai habis dan perhatikan bagaimana seekor anak gajah yang jatuh ke gaung di tolong untuk naik oleh para penduduk. Mereka menggunakan jentera untuk meninggalkan menimbus gaung dengan tanah sedikit demi sedikit agar anak gajah tersebut dapat naik.

Perhatikan dengan berhati hati jentera tersebut mengambil tanah dan menimbus gaung perlahan lahan agar tidak mencederakan anak gajah tersebut hingga akhir nya ia dapat naik ke atas dan beredar ke tempat ibu nya.

Saksikan betul betul reaksi anak gajah tersebut dan lihat bagaimana ibu gajah mengucapkan terimakasih kepada penduduk yang menolong anaknya. Lihat betul betul tindakan ibu gajah tersebut..
MasyaAllah betapa hebatnya ciptaan Mu Ya Allah..

Jom saksikan.
Sila tonton video:

Sumber:dharian

Kesimpulannya, sedangkan haiwan pun pandai berterima kasih apatah lagi makhluk yang bernama manusia sudah tentu lebih lagi perlu berterima kasih sekiranya dibantu..inilah moral yang perlu kepada setiap orang.

Leave a Reply