Sebak dan Memilukan Adik Zulfykha Derita Terbakar Akibat Main Pelita,Kejadian Berlaku Ketika Keluarganya Pergi Membeli Lauk Di Kedai…

Tahniah Kepada Pihak yg menziarahi adik Zulfykha walaupun kejadian telah berlaku 5 tahun yg lepas tetapi sebagai rakayat malaysia dan khususnya orang islam harus ada sikap bantu membantu kepada mereka yang kurang bernasib baik.

27/01/2018 (sabtu)

telah pergi menziarahi & memberi sedikit bantuan kepada adik zulfykha yang derita akibat terbakar semasa bermain pelita pada raya ke lima tahun lepas . Sebak & pilu kami semua tahan untuk memberi sedikit kekuatan kepada adik fykha & keluarganya ..

semasa kejadian , ibu & neneknya tiada dirumah kerana pergi membeli lauk di kedai .. adik fykha tinggal bersama kakaknya .. semasa api sedang marak , fykha terus berlari meminta tolong dari kakaknya yang sedang mandi , dan kakanya terus menyimbah air di badan adik fykha ..

dan ada jiran yang terdengar tangisan nya ,terus datang membantu adik fykha ..

tepat masanya kami datang menziarahi adik fykha , kerana pada 29/01/18 ,adik fykha perlu ke HKL untuk membuat rawatan lanjut , jika keadaan adik fykha stabil , 30/01/18 ,

pembedahan akan dijalankan untuk baik pulih keadaan adik fykha ..

kos rawatan terkini adik fykha mencecah rm39000 , dan hasil sumbangan org ramai , jumlah yang terkumpul mencecah rm30k , berbaki rm9000 yang ibu fykha perlu sediakan untuk rawatan sepenuhnya ..

ibu mana yang sanggup melihat anak sakit , ibu mana yang sanggup melihat anak merengek .. hampir setiap hari , adik fykha bertanya ibunya , “ibu bila nak potong leher adik” Allahu ..

leher & tangan y mulanya normal selepas terbakar , kininya bersambung & akhirnya mengeras ..

mulutnya sedikit ternganga akibat kulit y semakin tegang .. tumbesaran adik fykha membuatkan kulitnya semakin tegang .. Allah .. Allah ..

jika kita tidak mampu bantu dari segi kewangan , marilah kita sama sama berdoa agar adik fykha dipermudahkan segala urusannya .. Allahuma

Allahuma amin .. sesungguhnya , doa adalah senjata mukmin ..

jika anda ingin menghulurkan bantuan , boleh hubungi kami , difb page THE MUA’S JERANTUT , atau terus hubungi mak kepada adik fykha , puan zarifah di talian :

0199450780 – Pn Zarifah

Mak pd adik zulfykha ridzwan
Ni no acc bsn
06105 29 00019606 1
Zarifah bakri

Semoga Allah permudahkan segala urusan.

Sumber:MRT

CC : @AbangNetizen
#IKJR

Leave a Reply