VIDEO NGERI…Anak Terjatuh Daripada Temapat Duduk Roller Coaster Sehingga Mengakibatkan Kecemasan…

Kejadian telah berlaku di Texas US dimana anak yang bernama CeaserDelbert Lartha dan anaknya Ceaser 6 Tahun mengunjungi Wonderland park Di Texas 22 April. mereka memutuskan untuk naik Roller Coaster Monster Track yang setinggi 52 kaki dan panjangnya 1710kaki. wahana Roller Coaster buatan Italy berjalan selama 2 minit. Semasa mereka naik ,Ayahnya telah mengeluarkan handphone dan menangkap swavideo untuk meliat reaksi muka masing-masing apabila menaiki roller coaster tersebut. Tetapi rakaman tersebut telah merekod kejadian dimana Ceaser terlucut dari Roller Coaster lantas ayahnya telah menggengam erat anaknya sehingga Rolloer Coaster tersebut berhenti.

ini adalah saat yang mengerikan di taman hiburan..Saat tali pinggang terlepas semasa Roller Coaster sedang bergerak Ayahnya Delbert Lartha menangkap anaknya Ceaser Tergelincir di bahagian depan Wahana. lantas menyambar anaknya dan menahan anaknya selama sisa perjalanan.

Dia mengatakan telah melapor kejadian tersebut kepada staff yang bertugas tetapi respon yang telah diberikan membuat ayahnya marah.

Menurut Lartha(ayahnya) staff taman tema tersebut telah melarang mereka duduk di kerusi belakang tetapi terus juga mengoperasikan wahana tersebut.

Wonderland Park menyatakan mereka sangat prihatin tentang kejadian ini. Mereka telah membuat keputusan untuk menghentikan seketika Roller Coaster ini dan melakukan pemeriksaan keselamatan terhadapa Wahana ini. mereka Telah melakukan keselamatan tambahan terhadap nya. Selang beberapa hari wahana ini telah beroperasi semula dengan langkah keselamatan yang lebih ketat.

lihat video ini untuk mengetahui kronolgi kejadian tersebut..

 

Leave a Reply