Wanita ini masuk dapur nak masak, lihat apa CCTV rakamkan kat ruang tamu sana. Ada seorang lelaki masuk secara senyap-senyap dari pintu depan.. Lihat apa dia buat!!

EHH?? BUAT APA NIE? SEORANG WANITA YANG BERADA DI RUANG TAMU PADA AWALNYA, TELAH MASUK KE DAPUR NAK MASAK. SAAT SETERUSNYA LIHAT APA YANG CCTV TELAH RAKAMKAN. MEREKA ADA PASANG CCTV KAT RUANG TAMU.
Kalau ada orang buat apa-apa kat ruang tamu pasti akan dirakam oleh CCTV tersebut. Baru saja wanita ini masuk dapur nak masak.

Ada seorang lelaki masuk secara senyap-senyap dari pintu depan.. Lihat apa dia buat!! Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus.

Sekarang banyak orang ada pasang CCTV kat rumah dah. Sebab apa?

Ini kerana banyak kes yang berlaku kat masyarkat kita seperti mencuri, rompak, rogol dan sebagainya buat banyak orang rasa tidak selamat.

Kalau ada apa-apa berlaku ada CCTV rakamkan kejadian yang berlaku dan boleh dijadikan sebagai bukti bila nak buat laporan polis lagi.

Cam nie lebih senang sebab sudah ada bukti. Kalau tidak ada bukti memang susah sikit.

Dengan adanya CCTV, kita juga boleh lihat sesuatu tempat, dan monitor dari tempat yang jauh.

Contohnya, kat kedai, majikan nak tengok keadaan kat kedai dia, dia juga boleh lihat melalui CCTV dengan menggunakan hand phone dia tanpa perlu pergi ke kedai.

Teknologi dah makin canggih sekarang. Kita boleh buat kerja dengan lebih senang dah dengan adanya teknologi yang baik.

Jom tonton video di bawah. Ada seorang lelaki masuk secara senyap-senyap dari pintu depan.. Lihat apa dia buat!!

Sila tonton video:

Sumber:  theklasik.com

Leave a Reply