“Ya saya sekat Najib sebab…”

PETALING JAYA: Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengesahkan sekatan ke luar negara terhadap bekas perdana menteri dibuat atas arahannya.Dr Mahathir berkata tindakan itu dibuat selepas mengambil kira aduan-aduan yang mempunyai kaitan dengan Datuk Seri Najib Tun Razak.

“Ya saya sekat Najib ke luar negara.

“Banyak aduan mengenai dirinya jadi kita perlu bertindak pantas, kita tak mahu berdepan urusan ekstradisi dari mana-mana negara,” katanya pada sidang media petang Sabtu.

Dr Mahathir berkata demikian ketika ditanya mengenai Najib dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor yang namanya disenarai hitam oleh Jabatan Imigresen daripada ke luar negara, pagi ini.

Susulan tindakan itu, Najib mengakui terpaksa akur dan akan bersama keluarganya di dalam negara.

Ditanya adakah sekatan itu mempunyai keaitan dengan kes 1MDB Dr Mahathir menjawab: “Banyak aduan, semuanya perlukan siasatan, kita lihat dan menilai aduan-aduan itu dan ia benar, jadi kita sekat dia,” katanya.

Perdana menteri turut ditanya tentang pertemuannya dengan Panglima Angkatan Tentera Jeneral Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor dan Ketua Polis Negara Tan Sri Mohamad Fuzi Harun.

“Saya kena bagi arahan kepada mereka tentang banyak perkara yang perlu dilakukan sekarang ini setakat yang ada kuasa kepada saya dan tanggungjawab mereka.

“Umpamanya kalau saya nak suruh tak bagi Najib keluar negara, saya tidak boleh pergi ke lapangan terbang tahan Najib, saya kena suruh orang yang berkuasa,” katanya.

Dikata bakal berkahwin, ini jawab Syed Saddiq

Image result for Dikata bakal berkahwin, ini jawab Syed Saddiq

beberapa hari ini nama Syed Saddiq begitu popular di laman sosial gara-gara sekeping foto bersama seorang wanita yang dikenali sebagai Salmah Jones, kononnya buah hatinya.

Susulan itu, Ahli Parlimen Muar Syed Saddiq Syed Abdul Rahman ini muncul memberi kenyataan berkaitan isu foto tersebut menerusi akaun Twitter miliknya, awal pagi Isnin.

“Kenapa ada berita mengatakan bahawa saya ada teman wanita dan bakal berkahwin?

“Mak cakap memandangkan kita dalam semangat demokrasi telus, kena ada sistem tender terbuka di mana mak saya akan menjadi penentunya. Mak masih lucu!,” tulisnya. –

Sumber: mstar

Leave a Reply